Anticonceptie

“De cirkel is rond; we begeleiden bij de zwangerschap, de bevalling, de kraamtijd en nu ook bij de keuze van anticonceptie”

 
Na de bevalling komt de menstruatiecyclus weer op gang en ben je vruchtbaar. De eisprong vind ca. twee weken voordat je ongesteld wordt plaats. Wanneer dit precies zal zijn is niet bekend. Indien je borstvoeding geeft kan de menstruatie nog even op zich laten wachten. Dit is verschillend per vrouw. Het geven van borstvoeding geeft echter geen volledige bescherming tegen een nieuwe zwangerschap. Als je (voorlopig) niet zwanger wilt worden, bedenk dan welke anticonceptiemethode bij je past.

Bij onze verloskundigenpraktijk Zwijndrecht kun je terecht voor anticonceptieadvies. Wij geven je graag informatie over de voor- en nadelen van de verschillende anticonceptiemethodes. Daarbij bespreken we welke anticonceptiemethode het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Geef je bijvoorbeeld borstvoeding of wil je snel weer zwanger worden, dan zal de keuze verschillend zijn wat betreft de anticonceptiemethode. Dit bespreken we aan het einde van het kraamtijd of tijdens de nacontrole afspraak, ca 6 weken na de bevalling.

Aanbevolen websites:

anticonceptie.nl
deverloskundige.nl 

Aanbevolen folders:

Algemene brochure anticonceptie
Anticonceptie na bevalling
Overzicht anticonceptiemethoden