De praktijk

Welkom bij onze praktijk! 

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Net zoals het vader en moeder worden.

Als team van Verloskundigenpraktijk Zwijndrecht vinden wij het een voorrecht en een uitdaging om jullie hierbij op een professionele, betrokken en persoonlijke manier te begeleiden. Wij luisteren zorgvuldig naar je wensen en geven je alle keuzevrijheid binnen de grenzen van wat medisch verantwoord is. Wij moedigen jou als zwangere aan vertrouwen te hebben in je eigen kracht en hebben oog voor jouw unieke situatie. 

Daarnaast heeft elke verloskundige haar eigen aandachtsgebied of specifieke vaardigheid. Regelmatig hebben we met elkaar overleg zodat iedere verloskundige op de hoogte is van je situatie en we samen voor jou het beste zorgpad kunnen opstellen. Hierdoor zijn we in staat in te spelen op jouw wensen; immers geen enkele zwangere vrouw is hetzelfde en haar wensen en behoeften kunnen heel verschillend zijn. Tijdens de eerste gesprekken op de praktijk maken we een echo, brengen we je medische voorgeschiedenis in kaart en stellen samen de basis van jouw zorgpad op.

We organiseren regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten en bieden veel informatie op deze website en onze instagram & facebook pagina.

In onze praktijk zit ook de hoofdlocatie van het echocentrum Palet. Voor alle medische echo’s, (oa. 20 weken echo)  kunnen jullie daar terecht.

Je bent van harte welkom in onze praktijk!

 

Leuk nieuws: welkom assistente Sylvia van der Beek

Voor onze praktijk hebben we mooi nieuws voor 2024. We breiden de praktijk namelijk uit met een assistente!
Een langgekoesterde wens die nu werkelijkheid gaat worden. In de eerste maanden van 2024 komen jullie een bekende van ons tegen. Onze oud-collega Dianne komt ons ondersteunen bij het opzetten van deze functie en jullie zullen haar de eerste maanden achter de balie treffen.Vanaf apriil neemt Sylvia van der Beek het stokje over. 

Spreekuur

Het is ons streven om je tijdens de spreekuren met alle verloskundigen kennis te laten maken, zodat je iedereen kent tijdens de bevalling.

1 locatie

Alles onder 1 dak: Burgemeenster de Bruïnelaan 14, Zwijndrecht

Werkgebied

Onze praktijk richt zich met name op zwangeren in Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht en Heerjansdam. Mocht je twijfelen of je in ons werkgebied woont, neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

Student verloskundige

Wij zijn geschoold tot het begeleiden van studenten en zodoende is onze praktijk een opleidingspraktijk.
Wij begeleiden studenten die de opleiding tot verloskundige volgen in Rotterdam en in Maastricht. De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar, dus je kunt studenten uit elk jaar tegenkomen. Afhankelijk van het opleidingsjaar zal de student steeds meer zelf gaan doen en zullen wij meer toekijken en indien nodig bijsturen.
Wij zullen echter te allen tijde verantwoordelijke blijven voor de geleverde zorg.
Je kan de studenten tegenkomen tijdens de spreekuren, bevalling en bij de kraamvisites. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een student, dan kun je dit uiteraard aan en van ons doorgeven.

Wanneer een student in onze praktijk aanwezig is, zullen wij dit aan jullie kenbaar maken via social media.

Klachtenregeling

Het is belangrijk dat jij je goed voelt bij je verloskundige, want zwanger zijn is al spannend genoeg.

Daarom doen we er alles om jou en je kindje goed te begeleiden. Zit je met vragen of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar ook als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen, je gerust stellen, of op een manier gaan werken waar jij je prettiger bij voelt. Wanneer er meer tijd voor nodig is kunnen we die voor je inplannen.

Uitgebreide informatie over onze klachtenregeling is hier te lezen.