Emma Bijl

Over Emma

Vanaf kleins af aan wist ik dat ik dit vak wil gaan uitoefenen.

Door mijn moeder, die werkte als verpleegkundige, kreeg ik al snel de fascinatie voor de medische wereld. Verloskundige worden… dat leek me pas écht bijzonder. Ik was daarom ook ontzettend blij dat ik aan de opleiding verloskunde mocht gaan starten in 2012. Sinds 2016 beoefen ik dit prachtige vak en het blijft een voorrecht! Je begeleidt zwangeren en partners van de eerste echo tot en met de kraamweek. Door dit intensieve contact bouw je snel een band met de cliënten op, dat vind ik zelf ook belangrijk.

Als verloskundige wil ik graag dat iedereen zich bij mij op haar/zijn gemak voelt. Daarnaast blijft het vak afwisselend: iedere zwangerschap, geboorte en kraamweek is weer anders.

Sinds 2019 ben ik ook echoscopist, wat het werk weer een extra dimensie geeft. Vanaf 2023 maak ik pretecho’s in de praktijk. Het is een feestje om de kleine mooi in beeld te krijgen en de aanstaande ouders te laten weten of ze een zoon of dochter mogen verwachten. Ik hoop dit vak nog lang te blijven doen en in veel geboorteboeken te staan!

In januari 2023 ben ik moeder geworden van onze zoon Mauro. Dit was de meest bijzondere ervaring in mijn leven en gun ik iedere aanstaande ouder.

In mei 2024 verwacht Emma haar tweede kindje. Vanaf april gaat ze lekker met de voetjes omhoog en van haar verlof genieten.