Marieke den Breejen

Over Marieke

Ik ben Marieke den Breejen, sinds 2011 werkzaam bij Verloskundigenpraktijk Zwijndrecht. Nadat ik in 2010 mijn opleiding tot verloskundige in Rotterdam had afgerond ben ik bij verloskundigenpraktijken in Houten en Dronten tijdelijk aan het werk gegaan. Toen heb ik besloten om vanuit de prachtige Veluwe, waar ik geboren ben, naar Zwijndrecht te komen. Met veel plezier doe ik de controles in de zwangerschap en de kraamtijd, doe ik bevallingen, maak ik echo’s en plaats ik spiralen.

Mijn vak is nog veel leuker geworden sinds de komst van mijn vier kinderen; Floris (2013), Lodewijk (2015) en Constantijn (2017) August (2020). Ik was erg nieuwsgierig naar wat een zwangerschap en bevalling doorlopen nou is; niks is bijzonderder dan deze periode. Dat is ook het unieke van het vak. Het is iedere keer weer zo speciaal en een eer om bij een bevalling aanwezig te zijn en één van de meest bijzondere momenten in iemands leven mee te maken!

Het leuke van verloskundige zijn in de eerste lijn, is de persoonlijke contacten die ik met cliënten heb. Tijdens de zwangerschap zie ik iedereen, waardoor je een band met elkaar opbouwt. Zelf heb ik ook ervaren dat dit belangrijk is tijdens je bevalling; een vertrouwd gevoel geeft ontspanning in het hele toch wel spannende proces wat bevallen heet. Mijn twee lieve collega’s hebben mij fantastisch begeleid! Ik ben ervan overtuigd dat iedere zwangere een verloskundige verdient. Kom daarom altijd bij ons langs in het begin van je zwangerschap. We maken dan samen een zorgpad om de beste zorg voor je te regelen, als het nodig is in samenwerking met onze collega’s in het ziekenhuis.

Wij hebben nauwe contacten met onze collega’s (gynaecologen, klinisch verloskundigen, verpleegkundigen etc.) in de ziekenhuizen in de regio. Bij het begeleiden van sommige zwangerschappen hebben we die hard nodig en daarom vind ik het belangrijk dat we goede gezamenlijke afspraken hebben. Sinds een tijdje neem ik daarom deel aan de vergaderingen van het regionale samenwerkingsverband van gynaecologen, verloskundigen, medewerkers van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en de kraamzorg om de beste zorg voor al onze zwangeren, partners en kinderen te realiseren.